BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


CARA BUAT FB AD

Share

fauzichong

Posts : 1
Reputation : 0
Join date : 08/09/2017

CARA BUAT FB AD

Post by fauzichong on Fri Sep 15, 2017 4:31 pm

VIDEO (PERCUMA) BELAJAR CARA BUAT IKLAN FB ADS YANG BERKESAN
... untuk tarik pelanggan, naikkan sales, dan buat produk anda laku macam pisang goreng panas!








Sila klik link tersebut untuk info lebih lanjut >> http://projekfbads.com/belajar-cara-buat-iklan-fb-ads-yang-berkesan/



Anda ada produk, tapi takde pelanggan?




Sales kurang dan tak memuaskan?


Meh sini belajar cara buat iklan FB ADS yang berkesan dan betul untuk naikkan sales!


Bayangkan macam ni...


Anda sedang duduk bersantai minum di kedai kopi dengan kawan anda


anda sedang berbual-bual


Tiba2...





nak beli perfume?


Datang salesman nak jual perfume kepada anda!


dia terus hardsell paksa anda beli produk perfume dia!


kacau mood kan?!


[center][left]so, perumpamaan menjual dalam FB lebih kurang sama macam tu!


Orang-orang yang pergi FB ni tak ada niat nak beli apa-apa.


Dorang sedang rasa keboringan dan nak scroll news feed.


So, kalau anda tiba-tiba datang newsfeed dorang dan start menjual cara hardsell...


Memang anda tak kena layan lah!


Dorang akan ignore je post iklan anda.


[center][left]Baru je haritu saya nampak iklan kurus badan dalam group marketing...(huh?):


Orang dalam group tu sedang berbual-bual tentang strategy marketing:


Tiba-tiba ada pula masuk campur iklan produk kurus:








orang dalam group tu sedang cerita tentang marketing,


tapi di sana pula nak sibuk iklankan produk kurus. adeh...


dah lah salah tempat post, cara buat iklan pun tak betul!


orang dalam group tu bukannya nak kurus. semua orang dalam group tu bincang tentang topik marketing.



apa lagi, admin pun teruk kick out lah!




[center][left]


"out you go"


Ramai peniaga selalu buat silap bila dorang nak post iklan...


di "MANA" anda post iklan tu sangat penting dan main peranan!


selalunya orang post je 'kat profile personal, atau dalam group yang tak* relevan.


let's say saya nak jual produk kecantikan wanita,


kalau saya...


Saya takkan post dalam personal fb saya.





sebab tak ramai orang nampak.




dan kalau pun kawan-kawan FB nampak pun... belum tentu dorang berminat.


Fb group pula?





ramai orang akan post di dalam Fb group 'iklankan bisnes anda disini', atau 'iklan niaga' dan lain-lain yang berkaitan dengan group iklan perniagaan.




tapi ni tempat yang tak sesuai iklan produk kecantikan wanita.




"habis tu nak iklan 'kat mana lagi? dah nama group tu group iklan bisnes. mesti lah nak promote sana, kan?!"




okay. kalau anda rasa tempat tu bagi anda banyak sales... anda teruskan lah promote 'kat sana.




tapi kalau saya, saya takkan promote sana.




Sebab...




kebanyakkan orang dalam Fb group tu ialah peniaga-peniaga lain yang masing-masing nak promote iklan dorang.




Tu ialah lubuk peniaga*.




Dorang nak mencari pembeli untuk beli produk dorang, bukannya nak mencari produk kecantikan wanita.




Sebailknya...




saya akan pergi ke lubuk yang ada wanita-wanita yang nakkan tips atau produk kecantikan.



mungkin group 'mommy health & beauty tips' dan lain group kecantikan wanita.




saya akan post ke dalam group tu yang ada* wanita-wanita yang berpotensi beli produk saya.




saya takkan buang masa SPAMMING tempat yang tak ada hasil.




lepas anda dah jumpa LUBUK yang tepat ada prospek yang tinggi potensi beli produk anda...




Jangan dulu terus nak hardsell menjual.




Anda perlu faham psikologi pengguna Fb ni...




Dorang ni sedang keboringan scroll news feed. Bukan sedang mencari sesuatu untuk beli.




So anda memulakan dengan 'softsell' dahulu.




Tarik perhatian mereka.




Bagi sesuatu yang boleh memanfaatkan mereka.




Buat dorang suka, dan trust anda dahulu.




Contoh...




let's say anda jual tudung, so anda boleh bagi video percuma tips gaya tudung terbaru.




Buat orang tertarik dan melekat tengok iklan anda yang bagi value.




Kemudian...




dihujung video, barulah anda boleh cakap...




"berminat nak order tudung ni? Hubungi kami"




kita ambil lagi contoh lain...




let's say anda jual supplement besarkan otot dan target market anda adalah lelaki kurus yang nak sado-kan badan.




so, anda boleh bagi tips pemakanan, atau senaman untuk besarkan bada...




pastikan tips anda tu sangat EPIC hingga orang ternganga baca dan share VIRAL!




lepastu...




di penhujung post iklan anda ceritakan tentang produk supplement anda yang akan mempercepatkan lagi proses sado-kan badan mereka!




dan bila mereka sudah trust anda, senang anda nak jual.




so, pastikan LUBUK tu tepat ada ramai prospek yang TINGGI potensi beli produk anda.




kemudian, anda buat 'softsell' dulu tarik perhatian prospek anda sebelum menjual.




TAPI...




walaupun anda dah buat semua ini...




masih lagi ada cabaran tak ramai orang akan nampak iklan anda tu.




mungkin iklan yang anda post tu akan tenggelam tak dinampak.




Untuk selesaikan masalah ni...




Anda boleh guna FB ADS untuk memastikan iklan anda SENTIASA dilihat oleh orang ramai!






iklan 'sponsored' fb ads




Apa tu FB ADS?




Fb ads ialah iklan sponsored *berbayar* di facebook...




Anda bayar FB untuk keluarkan iklan 'sponsored' anda di FB...




Fb akan keluarkan iklan anda banyak kali dan memastikan ramai pelanggan pengguna FB selalu nampak iklan 'sponsored' anda di news feed!




tak perlu lagi penat-penat post di personal profile, atau dalam group... last-last tenggelam takde orang nampak.




Dulu bekas pelajar kami buat FB ADS dengan kos iklan RM30... dan dia dapat hasil pulangan sales RM500!




dia jual design tshirt je...










tu baru buat FB ADS dengan kos iklan RM30... sudah dapat sales RM500.




kalau dia naikkan kos iklan ke RM300... mungkin boleh dapat RM5,000?!




"Berapa banyak kena spend untuk buat iklan FB ADS?"




Anda yang tentukan berapa anda nak spend.




RM5? RM500...? atau lebih!




terserah kepada anda.




lebih banyak anda spend, lebih ramai orang nampak iklan anda.




tapi dahulu anda masih baru, lebih baik anda buat iklan FB ADS dengan budget paaaaaling rendah dahulu!




Contohnya RM5.




bila sudah dapat sales, barulah boleh naikkan kos iklan secara perlahan.




kalau anda masih promote cara tak betul... sampai bila2 pun sales tetap macam tu.


belajar cara buat iklan fb ads yang berkesan




kalau anda masih lagi post di Fb personal... confirm susah naik sales.




sebab tak ramai orang nampak.




Fb ads membolehkan ramai orang nampak iklan anda.






lagi ramai orang nampak, lagi tinggi potensi naikkan sales.




dan...




Anda boleh buat setting targeting interest dalam FB ads supaya...




orang tertentu sahaja yang akan nampak iklan anda.




Contoh: katakan anda menjual produk kesihatan wanita.




So, anda boleh buat setting FB ADS supaya iklan produk tu hanya dilihat oleh orang tertentu sahaja.




Contohnnya:


1. semestinya wanita sahaja
2. umur dalam lingkungan 25-45
3. mungkin sudah berkahwin




 
contoh setting target audience yang sudah 'married'




So, pengguna Fb yang menepati kriteria tersebut sahaja yang akan nampak iklan anda.




ini akan buat iklan anda lebih targeted dan tepat disasarkan pada orang yang berpotensi nakkan produk tu sahaja.




tak perlu buang duit dan masa tunjukkan iklan pada orang tak berminat!




Ini semua akan main peranan dekat close sale nanti.




Kalau anda buat iklan FB ADS target pada lubuk dan prospek yang salah dan tak kualiti...




Nanti susah nak close sebab banyak songeh. Sebab anda salah target iklan - anda target pada orang yang tak kualiti dan tak nak membeli.




belajar cara buat iklan fb ads yang berkesan...




Sila klik link ni untuk info selanjutnya >> http://projekfbads.com/belajar-cara-buat-iklan-fb-ads-yang-berkesan/
[/left]
[/center]
[/left]
[/center]
[/left]
[/center]

    Current date/time is Wed Dec 19, 2018 12:44 am