BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Milik perniagaan FREESTORE 3+1 dengan modal yang rendah!!!

Share

sakoz

Posts : 1
Reputation : 0
Join date : 22/11/2013

Milik perniagaan FREESTORE 3+1 dengan modal yang rendah!!!

Post by sakoz on Fri Nov 22, 2013 11:25 am

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Taklimat Perniagaan

Sebagai makluman, syarikat telah menawarkan 1000 kedai farmasi di seluruh Malaysia untuk di miliki dengan modal permulaan yang paling minima. Peluang ini terbuka kepada individu yang berminat memulakan perniagaan sendiri dengan MODAL yang rendah RM 5,300 anda berpeluang membuka farmasi sendiri.

Plan perniagaan ini amatlah unik dan hanya satu-satunya plan perniagaan ‘sebegini’ di dunia. Syarikat menawarkan kedai serbaneka dan farmasi kepada usahawan-usahawan dengan HAMPIR SEMUA KOS OPERASI DITANGGUNG OLEH SYARIKAT.

Syarikat akan Membiayai/Menanggung semua kos-kos yang berkaitan seperti berikut yg bernilai 

RM 1 Juta ke atas * :

PERCUMA, PERCUMA DAN PERCUMA SEMUA INI

1. PERCUMA KOS UBAHSUAI (RENOVATION) - bernilai RM 200 000 dan ke atas

** Pihak syarikat tidak akan mengenakan sebarang caj kepada anda untuk kerja-kerja mengubahsuai kedai farmasi untuk anda. Rekabentuk kedai farmasi adalah bercirikan moden dan mengikut spesifikasi terkini untuk keselesaan pelanggan semasa membeli belah di dalam kedai farmasi anda.

2. PERCUMA SEWA BULANAN KEDAI

** Sebagai usahawan, perkara yang pertama perlu difikirkan dan dititikberatkan ialah SEWA KEDAI, dengan perniagaan ini, anda tidak perlu lagi memikirkan tentang sewa kedai dan menghabiskan ribuan ringgit untuk menanggung segala kos sewa, kerana sewa kedai untuk kedai farmasi anda akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak syarikat.

3. PERCUMA BAYARAN BIL BULANAN

**Pihak syarikat juga akan menanggung sepenuhnya kos bayaran bil-bil utama bulanan. Antara bil-bil yang akan ditanggung oleh pihak syarikat ialah :

1. Bil Elektrik

2. Bil Air

3. Bil Internet & Telefon

4. Lain-lain bil yang berkaitan dengan pengendalian Kedai Farmasi anda.

4. PERCUMA SEKURITI

** Setelah Kedai Farmasi anda siap dibina dengan jayanya, pihak syarikat juga akan memasang sistem CCTV lengkap untuk memelihara dan melindungi Kedai Farmasi anda dari sebarang kecurian, rompak, samun dan sebagainya dan sistem ini dapat dihubungkan terus dengan smartphone yg menggunakan sistem android dan ios.

5. PERCUMA SEGALA PERALATAN

** Syarikat juga akan membekalkan pelbagai peralatan khas untuk memudahkan kerja-kerja menguruskan Kedai Farmasi anda seperti komputer, perabot, patisyen, ruangan pejabat, ruangan mesyuarat, rak barangan, peralatan alatulis dan lain-lain untuk kemudahan anda.

6. PERCUMA STOK BARANGAN

** Stok Barangan di dalam Kedai Farmasi anda juga adalah semua percuma dengan nilaian barangan hampir RM 800,000.00 tanpa anda mengeluarkan satu sen pun duit dari poket anda.

7. PERCUMA BAHAN-BAHAN PENGIKLANAN

** Pengiklanan adalah sangat penting untuk memperkenalkan dan mempromosikan Kedai Farmasi anda, ini kerana, pengiklanan akan membawa anda lebih ramai pelanggan, dan peluang untuk anda menjana lebih pendapatan lebih tinggi lagi. Syarikat akan membantu anda dalam pelbagai keadaan bagi memastikan Kedai Farmasi anda ramai pelanggan. Antara bantuan dalam pengiklanan ialah :

1. Papan Iklan

2. Katalog barangan

3. Bunting

4. Flyers dan Brochure

5. Leaflet produk


8. PERCUMA LATIHAN


** Untuk melahirkan usahawan yang berkualiti tinggi dan berkaliber, pihak syarikat juga akan menyediakan pelbagai program latihan keusahawanan untuk anda sebagai pemilik Kedai Farmasi. Latihan diadakan dari masa ke semasa bagi mengemaskinikan produk terbaru dari syarikat.

9. PERCUMA JURUFARMASI

** Sebagai pemilik Kedai Farmasi, sudah tentu anda memerlukan seorang Jurufarmasi untuk farmasi anda dan perlu membayar gaji kepada Jurufarmasi anda dengan kadar yang agak tinggi. Tetapi, dengan Kedai Farmasi,anda tidak perlu menggajikannya, kerana pihak syarikat akan menyediakan khas untuk anda.

10. TIADA RISIKO

** Kedai Farmasi anda adalah dijamin tiada risiko. Ini kerana pihak syarikat akan memberikan insurans seluruh kedai termasuk Insurans Kebakaran, Insurans Kecurian, dan lain-lain Insurans termasuk anda sebagai pemilik kedai farmasi. Jika setelah farmasi dibuka dan jualan tidak memberangsangkan, pihak syarikat akan menghantar satu pasukan pakar pemasaran untuk membuat kajian dan penilaian selama seminggu. Jika keputusan penialaian adalah gagal, syarikat akan memindahkan farmasi ke lokasi baru. Pihak Syarikat juga akan menanggung segala kos-kos perpindahan tersebut.

11. TIADA PERSAINGAN

** Sebelum pihak syarikat membina kedai farmasi untuk anda, lokasi adalah memainkan peranan peting, untuk peringkat permulaan, anda boleh memilih 5 lokasi yang berlainan. Pihak syarikat akan meneliti kembali semua lokasi yang disenaraikan dan akan hanya memilih 1 lokasi sahaja yang berkualitidan berpotensi.

Pendapatan Anda

**Pendapatan anda akan dibayar melalui Komisyen secara purata 40% dari jualan runcit kedai farmasi anda. Bukan setakat itu sahaja, anda juga akan dibayar bonus sehingga 15% dari belian runcit ahli dan juga bonus dari cawangan-cawangan yang mendaftar dibawah anda. Jualan Runcit yang di jangka adalah melebihi RM100,000 setiap bulan. Manakala pendapatan bersih anda ialah dijangkaRM20,000 sebulan.

Syarat-Syarat Membuka Kedai Farmasi:

 Permohonan terbuka kepada lelaki dan perempuan yang berumur 22 – 55 tahun dan minimum pendidikan ialah SPM sahaja.
 Minat yang mendalam untuk mengusahakan Kedai Farmasi.
 Anda perlu mendaftar sebagai “Business Owner” (BO) eCosway dengan bayaran pendaftaran sebanyak RM100
 Membeli EV/Lesen Francais RM5,100 (Dapat produk bernilai RM5,200)
 Tahu asas komputer untuk mengendalikan mesin wang tunai, mesin kad kredit dan supaya mudah untuk anda memantau profil dan jualan dalam rangkaian kedai anda (latihan mengendalikan sistem akan diberikan).
 LULUS temuduga yang dikendalikan oleh pihak syarikat, saya akan membantu anda untuk bagaimana anda boleh LULUS temuduga tersebut.
 Hendaklah melibatkan diri sepenuh masa atau menggaji pekerja jika anda dipilih untuk menguruskan Kedai Farmasi yang bernilai RM 1 Juta.

Nota penting:

**Proses adalah diantara 1- 3 bulan bergantung kepada usaha & kesungguhan anda.

Rebutlah peluang keemasan ini selagi kuota masih ada. Bertindaklah bijak dan pantas untuk mengubah kehidupan yang lebih sempurna.


INSYAALLAH...


Kepada yang berminat boleh hubungi :

call/sms/whatsapp : Syed (012-9684779)
Email : tt1751 @ yahoo . com

    Current date/time is Sun Dec 16, 2018 2:49 am