BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


pelan first gold

Share

sk2

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 23/02/2014

pelan first gold

Post by sk2 on Sun Mar 20, 2016 2:12 pm

Saya dah subscribe pelan first gold pada minggu lepas.Skrg ade promosi ,bayar RM80 dan dpt 10GB data (5GB monthly data + 5GB weekend data)
 

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: pelan first gold

Post by melindaapang on Sun Mar 20, 2016 4:32 pm

saya pernah dengar pelan ni . dulu jual RM100, sekrg RM80 bagus tu.
kali ni ada byk data lah. 10GB data memang susah nak habiskan dlm sebulan

sk2

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 23/02/2014

Re: pelan first gold

Post by sk2 on Sun Mar 20, 2016 4:36 pm

Tu masalah ada kecil je.celcom pelan first gold  boleh carry forward data yg tak habis guna ke bulan depan.
Maximum data yang dapat carry forward adalah 5GB data

5cent

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 27/02/2014

Re: pelan first gold

Post by 5cent on Sun Mar 20, 2016 4:49 pm

pelan ni ada unlimited calls dan sms ke semua network.ada bagi unlimited streaming for yonder.

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: pelan first gold

Post by melindaapang on Sun Mar 20, 2016 4:53 pm

Pelan first gold ada berapa tahun kontrak ?

Coverage celcom bagus tak? pentas tak internet pelan ni?
avatar
bazaoyu

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 28/02/2014

Re: pelan first gold

Post by bazaoyu on Sun Mar 20, 2016 4:59 pm

subscribe pelan first gold tak perlu ada kontrak. celcom coverage bagus dan line  stabil.

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: pelan first gold

Post by melindaapang on Sun Mar 20, 2016 5:49 pm

promosi ni masih ada lagi? ada apa benefit yg boleh dpt daripada pelan ni?

sk2

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 23/02/2014

Re: pelan first gold

Post by sk2 on Sun Mar 20, 2016 5:52 pm

Promosi ni cuma hingga 31 March 16.  pelan ni weekend ada bagi extra 1.25GB data.
avatar
bazaoyu

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 28/02/2014

Re: pelan first gold

Post by bazaoyu on Sun Mar 20, 2016 5:58 pm

pelan ni memang ada byk kebaikan dan harganya murah.
susah nak dpt pelan macam ni..

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: pelan first gold

Post by melindaapang on Sun Mar 20, 2016 6:01 pm

tak sabar nak beli pelan ni.. terima kasih for sharing

patungkecik

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: pelan first gold

Post by patungkecik on Mon Mar 21, 2016 9:55 am

@melindaapang wrote:saya pernah dengar pelan ni . dulu jual RM100, sekrg RM80 bagus tu.
kali ni ada byk data lah. 10GB data memang susah nak habiskan dlm sebulan

klau nk murah baik pakai U MOBILE.. sebulan 7GB data bayar RM 70 je!!!

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: pelan first gold

Post by milooaiss on Mon Mar 21, 2016 10:34 am

@patungkecik wrote:
@melindaapang wrote:saya pernah dengar pelan ni . dulu jual RM100, sekrg RM80 bagus tu.
kali ni ada byk data lah. 10GB data memang susah nak habiskan dlm sebulan

klau nk murah baik pakai U MOBILE.. sebulan 7GB data bayar RM 70 je!!!

Line U tak stabil mcm line celcom! aku dah gune U, tp line kejap ade kjap takde, kejap-2 dia jadi maxis.. pelik-2 je!! lepas tuh aku geram, aku tuka celcom.. so far skrg takde masalah dgn tenet , line pon laju!! dpat 3G, kdg-2 timbul gak 4G Razz..

Sponsored content

Re: pelan first gold

Post by Sponsored content


    Current date/time is Tue Aug 21, 2018 10:47 am