BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


Samsung phone!!!

Share

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Samsung phone!!!

Post by chucheongfan on Mon Apr 04, 2016 5:23 pm

baru² samsung ni keluar phone S7edge siap bawak artis korea.. ramai yang dtg kat roadshow KLCC tuh, aku lalu time tuh sesaknya jalan pergi KLCC time tuh, tp tak pernah nk dpt tahu ape best nya S7 edge ni.. ape yang bagus phone nie?

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by milooaiss on Mon Apr 04, 2016 5:25 pm

@chucheongfan wrote:baru² samsung ni keluar phone S7edge siap bawak artis korea.. ramai yang dtg kat roadshow KLCC tuh, aku lalu time tuh sesaknya jalan pergi KLCC time tuh, tp tak pernah nk dpt tahu ape best nya S7 edge ni.. ape yang bagus phone nie?

aku peminat tegar samsung, satu family aku pakai samsung, samsung ni kelebihan dia batery memang tahan!! sebab tuh aku sekeluarga pkai samsung!! S7 edge memang best, aku pergi roadshow dia tempoh hari Razz

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by chucheongfan on Tue Apr 05, 2016 10:52 am

kau peminat tegar samsung? bape harga S7edge ni yang betul? ade yang ckap 1k ade ckap 2k, ade yang ckap 3 k. aku pon pening dah tatahu mana yang betul -.- hahahha!!

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by milooaiss on Tue Apr 05, 2016 10:54 am

@chucheongfan wrote:kau peminat tegar samsung? bape harga S7edge ni yang betul? ade yang ckap 1k ade ckap 2k, ade yang ckap 3 k. aku pon pening dah tatahu mana yang betul -.- hahahha!!

memang ade bnyak harga, tp harga asal RM 3,099.. klau kau beli under celcom dpt harga murah dari ni, pelan lain pon ade jugak buat mcm ni, tp aku rase celcom lagi berbaloi.. aku pon dah beli under celcom Razz hehehee!!

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by chucheongfan on Tue Apr 05, 2016 10:56 am

memang peminat tegar samsung kau ni, hahahaha!! baru keluar dah beli, kau beli dgn kontrak lah kan?  teringin nk pakai phone ni rasenya Razz org kate camera lawa!!! and tahan air.. huhu..

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by milooaiss on Tue Apr 05, 2016 11:02 am

@chucheongfan wrote:memang peminat tegar samsung kau ni, hahahaha!! baru keluar dah beli, kau beli dgn kontrak lah kan?  teringin nk pakai phone ni rasenya Razz org kate camera lawa!!! and tahan air.. huhu..

a.ah, camera dia lawa, ritu aku gi dinner ngn keluarga aku, snap pakai phone S7edge ni memang clear abes.. aku sign up first gold pelan ..dpt murah dari harga pasaran dia kasi Razz bulan² bayar kat celcom RM80 je sbb sign up plan dia..

zhengmuu

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 25/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by zhengmuu on Wed Apr 06, 2016 10:34 am

aku pakai s7 edge tanpa bayar pape untuk handset, cuma  sign up plan maxis yang murah tuh rm 98 terus dpat pakai phone s7 Razz

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by milooaiss on Wed Apr 06, 2016 10:37 am

@zhengmuu wrote:aku pakai s7 edge tanpa bayar pape untuk handset, cuma  sign up plan maxis yang murah tuh rm 98 terus dpat pakai phone s7 Razz

yupz tuh memang paling murah antre plan M yang lain, tp klau bndingkan dengan celcom , pelan m tuh cume dpat 1 GB je, manaklah plan celcom dpat 10 GB data.. haa!! and klau dikire bulan-2 celcom cume 12 bulan kne bayar dgn first gold, tp pelan M 24 bulan..

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by chucheongfan on Thu Apr 07, 2016 10:14 am

Pelan celcom first gold je ke bayar sehingga 12 bulan? pelan lain mcm mne? kelajuan pelan ni mcm mne? ok ke? takut tak ok je klau dah amik..

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by milooaiss on Thu Apr 07, 2016 10:19 am

@chucheongfan wrote:Pelan celcom first gold je ke bayar sehingga 12 bulan? pelan lain mcm mne? kelajuan pelan ni mcm mne? ok ke? takut tak ok je klau dah amik..

klau tt orang yang bersosial, bagus amik first gold sbb aku dah pkai pelan ni memang puas hati berbanding pelan yang aku penah pkai, so coverage celcom lagi ok dari yang lain punya telco la.. dan telco lain bagi promotion sume kne bayar kontrak selama 24 bulan, tp first gold satu-2nya yang kne bayar 12 bulan dgn harga yang berpatutan bagi aku...

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: Samsung phone!!!

Post by chucheongfan on Mon Apr 11, 2016 9:38 am

ohh best jugak aku bace tentang first gold, ramai yang ckap pelan ni lebih bagus dr pelan lain.. hahaha!! tuh lah rase nk tuka post paid je rase pindah ke first gold Razz

Sponsored content

Re: Samsung phone!!!

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sun Dec 16, 2018 1:51 am