BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


kucing batu 6 kati susah cari dilanggar sampai piap kat kuala pilah

Share
avatar
Alyadanis
Forum Admin
Forum Admin

Posts : 24
Reputation : 0
Join date : 22/10/2009
Age : 34
Location : PeTaLinG JaYa

kucing batu 6 kati susah cari dilanggar sampai piap kat kuala pilah

Post by Alyadanis on Tue Mar 05, 2013 4:52 pm

KUALA PILAH: Seorang peniaga menemui seekor kucing batu betina dewasa, mati dilanggar di Bukit Putus, Jalan Seremban-Kuala Pilah di sini, semalam.

Zulkifli Jantan, 48, dari Taman Panchor Jaya, Seremban, menemui bangkai haiwan seberat tiga kilogram dan sepanjang 0.5 meter itu pada jam 11.40 pagi, awalnya menyangka ia anak harimau bintang.

“Walaupun tidak lagi bernyawa, saya kasihan dan tidak mahu melihat haiwan itu dilanggar berulang kali, lalu menghubungi Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN) bagi memaklumkan penemuan itu,” katanya.

Walaupun bukan anak harimau bintang, Zulkifli berkata, haiwan liar perlu dilindungi dan pengguna jalan raya yang melalui Bukit Putus, perlu lebih berhati-hati.

Sementara itu, Pengarah PERHILITAN negeri, Mohd Zaide Mohamed Zin, berkata kawasan itu habitat semula jadi kucing batu dan pihaknya sering menerima laporan kes haiwan itu dilanggar kenderaan di situ.

Oleh itu, beliau mahu orang ramai berhati-hati melalui jalan itu bagi mengelak terlanggar kucing batu, iaitu spesies dilindungi undang-undang, selain orang ramai juga tidak boleh memelihara haiwan itu.






Hubungi saya untuk keterangan lanjut - 0196050069

    Current date/time is Fri Jan 18, 2019 4:49 am