BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


BR1M: Mungkin naik RM1,000

Share
avatar
Admin
Forum Admin
Forum Admin

Posts : 85
Reputation : 0
Join date : 30/04/2009
Age : 34
Location : Selangor,Malaysia

BR1M: Mungkin naik RM1,000

Post by Admin on Fri Feb 15, 2013 9:38 am

BR1M: Mungkin naik RM1,000

Pagoh: Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 3.0 dan 4.0 yang akan diteruskan kerajaan mungkin dinaikkan daripada RM500 kepada RM1,000 untuk setiap keluarga yang layak.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata Perdana Menteri sudah memberi jaminan BR1M akan diteruskan dengan syarat Barisan Nasional (BN) diberi mandat besar mentadbir negara pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.
"Jika rezeki bertambah, RM500 (BR1M) ditambah jadi RM1,000. Habis... nak tolak BN, tolak rezekilah namanya," katanya pada penyampaian BR1M Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Serampang di FELDA Sri Jaya, di sini, semalam.


BR1M bantu rakyat

Beliau berkata, BR1M sudah disalurkan sejak tahun lalu memberi manfaat kepada 4.2 juta isi rumah di seluruh negara, kini ditambah pula kepada 2.4 juta lagi generasi muda menerusi peruntukan kira-kira RM3 bilion.

Ada yang kata, BN bagi kerana PRU tetapi sebenarnya kita bagi kerana ada keupayaan. Jika kerajaan tak ada duit, mintalah apa pun, tak boleh bagi, tetapi hasil negara dan cukai bertambah kini membolehkan kita bagi bantuan ini.

Rakyat bertanya, adakah kerajaan akan meneruskan dasar ini, Perdana Menteri kata (sudah beri jaminan) jika ekonomi bagus, rakyat sokong kuat kerajaan dan ada dana, kita akan teruskan, katanya.
Beliau berkata, BN sentiasa prihatin dalam membantu rakyat dan terbukti sebelum BR1M diperkenalkan lagi, banyak bantuan dan subsidi disalurkan kepada nelayan, petani, peniaga, pekebun kecil dan peneroka FELDA supaya dapat meringankan beban dan meningkatkan taraf hidup mereka.

Ringan beban rakyat

Muhyiddin berkata, Perdana Menteri memikirkan mengenai anak muda juga memerlukan bantuan, mendorong kerajaan memberikan rebat RM200 untuk memiliki telefon pintar yang akan diagihkan dalam tempoh terdekat.

Semuanya dilakukan untuk menolong rakyat, itu tidak mengambil kira subsidi bernilai RM22 bilion setahun bagi mengurangkan beban rakyat.

Namun, pembangkang masih kata kerajaan tak tolong hingga rakyat menderita hidup sengsara. Menghampiri PRU ini pembangkang semakin gemar melemparkan fitnah dan pembohongan serta membuat semua janji manis tetapi sebenarnya tidak dapat dilaksanakan, katanya.

Hadir sama Ahli Parlimen Ledang, Hamim Samuri; ADUN Bukit Serampang, Datuk Tahir Taat; ADUN Jorak, Datuk Dr Shahruddin Md Salleh serta Pegawai Daerah Ledang, Ab Han Ramin.

Sumber: http://www.bharian.com.my/bharian/ar...1_000/Article/

    Current date/time is Fri Jan 18, 2019 5:52 am