BEQIZ FORUM

Selamat Datang Ke Forum Beqiz.

Untuk mendapat akses sepenuhnya di forum kami, Sila "LOGIN" jika anda masih belum mendaftar lagi atau tekan "LOGIN" jika anda sudah mendaftar.

Langkah untuk menjadi Official Member mestilah mematuhi perkara berikut :-

1. Daftar
2. Perkenalkan diri anda
3. Minimu posting 10 topic
3. Aktif login minimum 4 kali sebulan
5. Mematuhi terma dan syarat yg telah ditetapkan.

Amaran Keras terhadap kelakuan berikut..Exclamation

Jangan menggunakan perkataan tidak sopan, lucah
dan kurang ajar.

Jangan menghina, mengata, memfitnah, menuduh atau
menjatuhkan maruah seseorang, agama, budaya atau bangsa.

Jangan melakukan provokasi atau kontroversi.

Anda dibenarkan mengiklankan perniagaan anda di Forum
ini?.
Bagaimanapun jika anda membuka topik berkaitan perniagaan anda itu ia mestilah diteruskan dengan update dan respond kepada pengujung. Jika anda hanya membuat satu post dan tinggal, pihak admin akan menganggap ianya spam dan akan memadamnya.

Disclaimer:

Semua posting di dalam Beqiz Forum, Beqiz.forumotion.com merupakan inisiatif peribadi si pemposter. Pihak admin Beqiz.forumotion.com tidak boleh
dipertangungjawabkan, dipertikaikan atau dipersalahkan jika berlaku apa saja bentuk kerugian oleh mana-mana ahli akibat apa-apa urusan dengan mana-mana ahli yang lain di sepanjang kegiatan mereka di lamanweb ini.


Pihak admin Beqiz.forumotion.com hanya boleh mengharapkan semua pihak bersifat profesional, telus dan amanah dalam menjalankan apa-apa promosi dan urusan sesama ahli. Para ahli haruslah bertanggungjawab dan berhati-hati apabila melakukan sebarang kegiatan yang bersifat promosi mahupun urusniaga.

Sila memulakan sesi perkenalan di topic "Kenalkan diri anda".

Selamat Berforum!!.. (^_^).
BEQIZ FORUM

: : Forum Bisnes Komuniti Usahawan dan Peniaga Malaysia : :


nak tau prepaid baik tak

Share

Poll

ape yg diutamakan masa pilih prepaid

[ 0 ]
0% [0%] 
[ 1 ]
33% [33%] 
[ 1 ]
33% [33%] 
[ 1 ]
33% [33%] 

Total Votes: 3

sk2

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 23/02/2014

nak tau prepaid baik tak

Post by sk2 on Tue Jun 16, 2015 12:30 am

byk user prepaid , sy kat sini nak tau prepaid ok tak. buat survey sikit sebelum beli.
sila bagi komen apa2 saje tentang prepaid.
nak tau ape yg paling diutamakan masa pilih prepaid

patungkecik

Posts : 13
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by patungkecik on Tue Jun 16, 2015 12:43 pm

prepaid tak bagus. masalah byk. kena selalu tambah kredit
avatar
bazaoyu

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 28/02/2014

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by bazaoyu on Tue Jun 16, 2015 1:40 pm

kalau saya guna prepaid tentu lah saya akan utamakan intenet tu dan coverage. dua2 ni sama penting saja. sekarang kalau ada internet akan lebig senag lah. semua guna internet saja. sembang dengan kawan juga guna internet. saya pernah guna satu internet plan yg coverage tu tak baik. sampai hari ini saya takut nak guna internet plan yg coverage tak baik. rasa kecewa kerana speed tu.

5cent

Posts : 4
Reputation : 0
Join date : 27/02/2014

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by 5cent on Tue Jun 16, 2015 11:29 pm

convenient patut diutamakan.

 sebab ade kredit validity yg cume bleh tahan 30 hari , sy terpaksa reload utk active line. 

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by melindaapang on Wed Jun 17, 2015 2:54 pm

@5cent wrote:convenient patut diutamakan.

 sebab ade kredit validity yg cume bleh tahan 30 hari , sy terpaksa reload utk active line. 

tak perlu susah sangat. gunalah magic sim yg baru tu. magic sim ni ada satu feature yg baru panggil extend credit validity. asalkan line kamu dalam active status kamu sudah boleh lanjut credit validity kamu dan juga kamu boleh connect internet tu. speed internet tu ialah 64kbps. tak payah risau kalau kamu nak high speed internet kerana magic sim ni ada high speed internet plan juga. harganya berpatutan lah. 
 boleh pi websitenya tengok. 
http://www.xpax.com.my/internet

milooaiss
Official Member

Posts : 13
Reputation : 3
Join date : 24/12/2013

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by milooaiss on Thu Jun 18, 2015 8:55 pm

Tentulah coverage paling penting. Tempat yg belainan coverage tu lain juga. Nak tengok tempat. Ada tempat coverage yg baik ada yg tak baik. Tak kira plan tu berapa bagus kalau coverage tak bagus pun tak gunalah.

zhengmuu

Posts : 5
Reputation : 0
Join date : 25/12/2013

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by zhengmuu on Fri Jun 19, 2015 12:16 am

amboi singkat je validity magic sim.
susah nk habis quota sebelum tarikh luput

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by melindaapang on Fri Jun 19, 2015 1:48 pm

@zhengmuu wrote:amboi singkat je validity magic sim.
susah nk habis quota sebelum tarikh luput

ni bukan masalah pun. kamu tau tak magic sim ada satu feature yg panggil data carry forward?? ni bermaksud kalau kamu tak habis guna data quota tu pun tak pa. kerana quota tu tak akan bazir kerana quota tu boleh carry forward ke bulan depan.

chucheongfan

Posts : 14
Reputation : 0
Join date : 23/12/2013

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by chucheongfan on Fri Jun 19, 2015 6:32 pm

kalao banding dengan coverage mesti lah pilih hotlink. coverage hotlink sgt luas, walaupon dekat car park p0n ada line. hebat kan? Very Happy

melindaapang

Posts : 9
Reputation : 0
Join date : 25/02/2014

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by melindaapang on Fri Jun 19, 2015 6:50 pm

@chucheongfan wrote:kalao banding dengan coverage mesti lah pilih hotlink. coverage hotlink sgt luas, walaupon dekat car park p0n ada line. hebat kan? Very Happy
Xpax punye luputan luas juga. lagi murah daripada hotlink.  bounce

sk2

Posts : 7
Reputation : 0
Join date : 23/02/2014

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by sk2 on Sun Jun 21, 2015 10:31 pm

terima kasih byk atas kerjasama anda utk undi. dan juge info pasal prepaid. sy tau macam mane nk pilih prepaid yg sesuai.

Sponsored content

Re: nak tau prepaid baik tak

Post by Sponsored content


    Current date/time is Sun Dec 16, 2018 1:51 am